Menü
A Liscáról Blog Kapcsolat Lisca hírlevél Fehérneműk Fürdőruhák Üzletkereső Webshop

Blog

Egészen biztos vagy benne, hogy a megfelelő méretű melltartót hordod?

Minap futottam bele a Szex és New York sorozat egyik részébe, ahol Miranda éppen melltartót vásárol, és kijelenti az eladó hölgynek: 34 évesen pontosan tudja, hogy mekkora a neki megfelelő méret. Aztán persze kiderül, ez nem így van. És ezzel a tévedésével a filmbeli Miranda sajnos nincsen egyedül.

A jó és a tökéletes melltartó közötti komfortérzetet egyenesen zongorázni lehetne, és kollégáimmal mi is gyakran futunk bele abba a problémába, hogy a hölgyek megszokásból vásárolnak, és néha jó a majdnem jó is, csak legyen gyorsan meg.

 

Ráadásul a kicsit nagy, vagy kicsit kicsi melltartó nemcsak az esztétika és a kényelemérzet szempontjából problémás. Nemcsak azért rossz, mert állandóan húzogathatjuk vissza a lecsúszó pántot, vagy rosszabb esetben az állunk felé siető kosarat, esetleg nem győzzük lopott pillanatokban az ujjbedugás, megfeszítés kétes technikájával lazítgatni a kalodaként ránk feszülő fehérneműt, de nem is túl egészséges.

 

Pedig sokkal kisebb feladat megtalálni a tökéletes melltartót, mint mondjuk az ugyanezzel a jelzővel bíró pasit előkeríteni a világból. Úgyhogy előbbi probléma megoldásához tudunk segítséget nyújtani, utóbbiból sajnos ezt a típust még mi sem láttuk.

Így válaszd ki a hozzád tökéletesen illő melltartót:

 

A tökéletes fehérneműt két méret alapján választjuk ki, vagyis szükségünk van a mellbőségünkre és a mell alatti méretünkre. A mérőszalagot a mellcsúcson vezetjük körbe, ügyelve arra, hogy hátul is a mell magasságában legyen, ez adja meg a mellbőséget. A mell alatti méretnél figyeljünk oda, hogy a centi közvetlenül a mell alatti vonalon legyen.

 

Ha ez a két adat megvan, akkor már csak egy kis kivonás választ el minket attól, hogy megtudjuk, mekkora a kosárméretünk: mellbőségünkből vonjuk ki a mell alatt mért adatot.

 

Kosárméretek

 

’A’ a kosár mérete, ha a különbség kb.13 cm

’B’ a kosár mérete, ha a különbség kb. 15 cm

’C’ a kosár mérete, ha a különbség kb. 17 cm

’D’ a kosár mérete, ha a különbség kb. 19 cm

’E’ a kosár mérete, ha a különbség kb. 21 cm

’F’ a kosár mérete, ha a különbség kb. 23 cm

’G’ a kosár mérete, ha a különbség kb. 25 cm

 

A kosárméretünk megvan, akkor következhet a hátpánt mérete, ami az itthon is használt méretbesorolás második adatát, vagyis a számot adja. Jó hír, hogy ehhez már nem kell még egyszer mérnünk, ugyanis ezt az értéket a mell alatti méretünk adja meg.

 

Mell alatti körméret Melltartó nagysága
63 – 67 cm 65
68 – 72 cm  70
73 – 77 cm 75
78 – 82 cm 80
83 – 87 cm 85
88 – 92 cm 90
93 – 97 cm 95
98 – 102 cm 100
103 – 107 cm 105
108 – 112 cm 110
113 – 117 cm 115
118 – 122 cm 120

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha mindezeknek az adatoknak a birtokában vagyunk, akkor elvileg kezünkben a kulcs a tökéletes melltartóhoz. Azt javaslom, ha nem online rendelünk, akkor a próbát semmiképpen se csaljuk el, mert van még néhány szempont, amire oda kell figyelnünk:

  • Mellünk sem oldalt, sem pedig a kosár tetején ne türemkedjen ki!
  • Figyeljünk oda az alátámasztásra! A merevítőnek szigorúan a mell alatt kell húzódnia, és nem bökhet, nem nyomhat. Ha már a próba során kényelmetlenséget érzünk, akkor azonnal akasszuk vissza a fogasra a darabot, folyamatos viselésénél csak rosszabb lesz, ugyanis jó eséllyel kicsi a próbált melltartó.
  • A kosárnak is teljesen illeszkednie kell a mellhez, rá kell hogy simuljon a keblünkre anélkül, hogy bevágna.
  • A pántok feszessége akkor tökéletes, ha két ujjunkat a pánt és a vállunk közé tudjuk csúsztatni.
  • A melltartó alsó pántja akkor sem csúszhat fel, ha a magasba emeljük a kezünket.
  • Ha lehajolunk, majd felegyenesedünk, és azonnal a melltartónkat igazgatjuk, akkor biztosak lehetünk benne, hogy nem a megfelelő méretet hordjuk.

Derecskei Andi

LISCA Magyarország

 Vissza