Menü
A Liscáról Blog Kapcsolat Lisca hírlevél Fehérneműk Fürdőruhák Üzletkereső Webshop

Blog

Honnan tudod, hogy gyenge minőségű a melltartód? És hogyan válassz jót?

Nem kell ahhoz gatyarohasztó melegnek lenni, hogy az ember lánya belefusson a kínos állapotba, hogy pillanatok alatt orrfacsaró szaga lesz melltartónak. Még akkor is, ha frissen mosott. Ne izgulj, nem veled van a probléma!

Meglátod a gyönyörű színű, szexi darabot, és nem mérlegelsz: a készletbe kívánkozik. Van az a helyzet, amikor vásárláskor nem gondolkodunk, méricskélünk hosszasan, hogy a kiválasztott melltartó vajon bírja-e a mindennapos strapát, jó-e az anyaga és az életstílusunknak megfelelő-e. Van, amibe beleszeretünk, és visszük. Arra az egy-két alkalomra.

 

De van, amikor nincs mese, a józan észnek a szív fölé kell kerekednie, mert lássuk be, többségünk élete nem abból áll, hogy reggel feldobunk egy könnyű sminket, és megvárjuk, amíg a személyzet tálalja a tízórai teát, majd az ebédet, ó pardon, a löncsöt, végül pedig a könnyű vacsorát a még könnyebb koktéllal.

 

Rohanunk reggeltől, vagy csak a munkába, vagy előtte már az iskolába, óvodába a gyerekekkel. Helytállunk, problémát megoldunk, összetartunk, ja, és közben elbűvölőek vagyunk. Talán ez utóbbit a legnehezebb belepasszintani a listába, és a helyzetünkön egy kellemetlen szagú, szúró, dörzsölő, bőrpirosító és szorító vagy éppen lötyögő fehérnemű nem sokat segít.

 

Pedig sajnos legtöbbünk már ismeri a kényelmetlen melltartó egész napos kínosságát: amikor estére ég a bőrünk, ahol a kibújó merevítő szétdörzsölte, vagy fél percenként kell visszahúzogatni a helyére, vagy amikor igyekszünk minél távolabb húzódni a beszélgetőpartnerünktől, mert valamiért a melltartónk kettő perc alatt olyan szagot áraszt, mintha hetek óta nem mostuk volna ki, és egyszerűen nem lehet nem érezni. Ez utóbbi a nehéz napok előtt és alatt még erőteljesebb lehet.

Ne izgulj, nem benned van a hiba!

 

A kulcsszó sem titok: minőség! Igen, a fehérnemű, és főleg a melltartó az a terület, ahol nem lehet megalkudni, mert annak rövid távon kényelmetlenség, de hosszú távon akár egészségkárosodás is lehet a következménye.

De lássuk, mit kell tudnia egy jó melltartónak, mire figyelj vásárláskor:

 

Először is döntsük el, mit akarunk!

Egészen más fazonú melltartóra van szükség a hétköznapokra, egy kiöltözős alkalomra, fülledt éjszakához, aktív sportnál vagy szoptatáshoz.

 

Minden az anyagnál kezdődik!

Nincs kompromisszum, csakis a legjobb minőséget válasszuk, akkor is, ha az drágább. Figyeljünk oda, hogy a gyártó garantálja, hogy bőrbarát, káros összetevőktől mentes anyagú a melltartó. Ha így teszünk, nemcsak a rissz-rossz nylonos fehérnemű miatti szagokat előzzük meg, de azt, is, hogy a mell és hónalj környéki finom bőrfelületekkel a jó ég tudja milyen vegyi anyagok érintkezzenek.

 

A megfelelő fehérnemű soha nem hagy nyomot!

A melltartó alsó pántja szorosan, de kényelmesen fusson körbe a mellünk alatt, hiszen fontos munkája az alátámasztás. Ne dörzsöljön, ne szorítson, jó, ha legalább egy ujjunk befér a pánt alá. Nem árt tudnunk: az USA-ban jelenleg is folyik a vita, hogy van-e kapcsolat a rosszul illeszkedő melltartó viselése és a mellrák kialakulása között. Bár erre egyelőre nincs egyértelmű tudományos bizonyíték, viszont nincs ezen kapcsolatot kizáró vizsgálati eredmény sem.

 

Ha hétköznapra választunk, folyamatos viselésre, akkor még nagyobb hangsúlyt fektessünk a vállpántra!

Ideális, ha két ujjad kényelmesen be tudod helyezni a melltartópánt alá. A keskeny, bevágó, rosszul elhelyezkedő vállpántok túlságosan nagy súlyt helyeznek a csuklyásizom és az egész vállízület szerkezetére. A melltartó ugyanakkor nem akadályozhatja a lapockák mozgását. Vállöv és nyaki gerinc problémák, illetve krónikus fej- és hátfájás esetén érdemes ellenőrizni, hogy a melltartónk illeszkedése megfelelő-e.

 

Amennyiben a merevítős típust preferáljuk, ellenőrizzük, hogy a merevítők a melltartó elején simán feküdjenek fel a bordákra, és ne szúrjon, dörzsöljön. Egy jó minőségű melltartónál arra is figyel a gyártó, hogy extra védelmet biztosítson az esetlegesen kibújó merevítők ellen.

 

Amikor próbálsz, emeld fel a kezedet magasra többször. Mit figyelj? A melled felemelt kéznél is töltse ki a kosarat úgy, hogy közben a melltartó anyaga nem vagy csak minimálisan ráncolódik. A melltartó nem ugorhat fel a nyakadba, az alsó pántoknak a melled alatt kell tartania a fehérneműd.

 

Még ha a push-up hatásra is vadászunk, akkor se dudorodjanak ki a mellek felül a kosárból. Félkosaras és mély kivágású melltartónál se! Ha észreveszed az úgynevezett „dupla mellet”, akkor nincs mese: a kosár kicsi, és hordása csak fájdalmat okoz majd.

 

Menj biztosra és lesd meg a LISCA melltartókat! Keresd őket partner üzleteinkben, és kérd szakeladóink segítségét!

Megnézem a melltartókat!

 

Megkeresem a hozzám legközelebbi LISCA partnerboltot!

 

Derecskei Andi

LISCA Magyarország

 Vissza