Menü
A Liscáról Blog Kapcsolat Lisca hírlevél Fehérneműk Fürdőruhák Üzletkereső Webshop

Blog

Top 5 kedvenc melltartófazon

A jó melltartó nemcsak egész nap kényelmes viselet, mert nem szorít, nem vág be, nem nyom és dörzsöl sehol, hanem gyönyörű dekoltázst is varázsol. Persze, ha arra van szükség.

Minden nő átélte már élete során azt a kellemetlen élményt, amit egy nem megfelelően kialakított, gyengébb minőségű anyagból készített melltartó tud okozni. Érezte már az égőre dörzsölt bőr fájdalmát, a szúró, nyomó, esetleg folyton kibujkáló merevítő kényelmetlenségét, vagy a minden mozdultra felcsúszó melltartó cikiségét.

 

Így számold ki a melltartó méreted!

A mell alatti méretnél figyeljünk oda, hogy a centi közvetlenül a mell alatti vonalon legyen. A kosár besorolások alapja, hogy a kosár mérete a mellcsúcsnál mért körméret és a mell alatt mért körméret különbségét illetően hogyan alakul.

Vagyis:

’A’ a kosár mérete, ha a különbség kb.13 cm

’B’ a kosár mérete, ha a különbség kb. 15 cm

’C’ a kosár mérete, ha a különbség kb. 17 cm

’D’ a kosár mérete, ha a különbség kb. 19 cm

’E’ a kosár mérete, ha a különbség kb. 21 cm

’F’ a kosár mérete, ha a különbség kb. 23 cm

’G’ a kosár mérete, ha a különbség kb. 25 cm

 

Azt is valószínűsítem, hogy egy-egy ilyen negatív élmény után határozta el a legtöbb hölgy – ahogy én is –, hogy csak és kizárólag minőségi melltartót vásárol. Nem is érdemes ezen spórolni, hiszen az egész napi komfortérzetünk, és bizony még az egészségünk is múlhat rajta. 

 

Persze a minőségi anyag és kialakítás egy dolog, ám érdemes tisztában lennünk azzal is, hogy melyik melltartófazon mit nyújt, és mikor érdemes választani. Nem véletlenül a következő öt típus a hölgyek kedvence!

 

1. Balconette

 

Ennek, a nyugodtan kijelenthetjük: alapfazonnak a vállpántjai egészen oldalt helyezkednek el, és jobban megemelik a dekoltázst, így akár szélesen kivágott ruhákhoz is bátran viselhetjük. Előnye a push-up fazonhoz képest, hogy nem oldalról nyomja össze kebleinket, hanem alulról megemeli azokat és így biztosít tartást, aminek köszönhetően a hatás is sokkal természetesebb.


2. Push-up

 

A melltartók nagyágyúja, a nők abszolút kedvence a push-up fazon, hiszen még a kevésbé látványos domborulatokkal megáldott hölgyekre is izgalmas formákat varázsol. Ma már választhatunk olyat, amivel csak kicsit szeretnénk csalni, de olyat is, amitől akár több méretnyi pluszt kapunk látványban. A klasszikus push-up fazonok merevítővel készülnek, de az utóbbi években a gyártók azoknak is kínálnak alternatívát, akik nem viselik a merevítő okozta nyomást. Jó hír, hogy a merevítő nélküli változatok legalább olyan bőkezűek velünk, mint hagyományos társaik.


3. Háromszög

 

Még azok is, akik úgy vannak a melltartóval, mint macska a kutyával, elismerik: ez a fazon úgy tart, hogy közben puha és kényelmes. Persze csak bizonyos mellméret alatt javasolt választani ezt a típust, de könnyű nyári ruhák alá izgalmas és szuperkényelmes viselet. Szinte mindenféle anyagból készítik már, így választhatunk kényelmes pamutot, de szexi csipkét is alkalomtól függően.


4. Pánt nélküli

 

A melltartók jolly jokere, hiszen tökéletes megoldást nyújt pánt nélküli vagy aszimmetrikus ruhák, felsők alá, ami nyáron különösen jól jöhet. A kisebb keblű hölgyeknek sem kell aggódniuk a látvány miatt, hiszen most már választhatunk olyan fazont, amibe egy kis push-up hatást csempésztek a gyártók. Az optimális tartás biztosítása érdekében figyeljünk oda a megfelelő hátméretre, bár a nagyobb keblű hölgyek sajnos - legalábbis egy bizonyos méret fölött -, nem élvezhetik ezt a fazont.


5. Sportmelltartó

 

Talán beszélni felesleges arról, hogy milyen fontos, hogy sportolás közben megfelelő támasztékot kapjon a mellünk. Egyetlen nő gardróbjából sem hiányozhat a sportmelltartó, aminek legfőbb funkciója az alátámasztás mellett, hogy a mozgás közben fel-le ugráló keblek „kilengését” a lehető legminimálisabbra korlátozza. Mese nincs, itt aztán különösen fontos a minőség, hiszen ha rendszeresen sportolunk, akkor egy jó sportmelltartóval hosszútávon óvjuk melleink szépségét és egészségét. Az anyagválasztás sem mindegy, hiszen kimelegedett, izzadó bőrünk sokkal érzékenyebbé válik sportolás közben.

 

 

Derecskei Andi

LISCA Magyarország


 

 

Legyen egy LISCA az új kedvenc darabod!Vissza