Menü
A Liscáról Blog Kapcsolat Lisca hírlevél Fehérneműk Fürdőruhák Üzletkereső Webshop

Blog

Egészségtelen a tanga? Ciki a klasszikus bugyi? Fehérnemű tények és mítoszok

Alsónemű fronton egyértelműen két tábor rajzolódik ki: akik ragaszkodnak a láthatatlan tangához, és akik a végsőkig hisznek a hagyományos fazonban. Persze mindkét oldal nyomós érveket és ellenérveket tud felsorakoztatni, ahogy a pamutanyag hívei is. De vajon ezek tényleg tények vagy inkább mítoszok?

A Lisca fehérneműnél is szépen látszik, a nők kb. 50%-a ragaszkodik a tanga típushoz, amibe itt és most a francia, avagy cheeky fazont is beleértjük, míg a másik oldal csak és kizárólag a klasszikus típusban hisz. A megszokásból pedig nehezen engedünk, még akkor is, ha időnként muszáj (lenne) kilépnünk a komfortzónánkból, amennyiben az alkalom úgy kívánja. (Erről ITT írtunk bővebben.)

 

Sőt, a megszokást gyakran megtámogatjuk érvekkel is, amikből nincs hiány. De ezek valóban tények, vagy inkább a mítosz kategóriába esnek?

 

Érv: A tanga bugyi egészségtelen!

 

A tangapártiak minimum egyszer már hallották ezt az érvet kedvenc darabjuk viselése ellen. Megtámogatva azzal, hogy amikor a bugyi elmozog, akkor a végbélnyílás baktériumai a hüvelyi régióba jutnak, onnan pedig a húgycsőbe, húgyhólyagba kerülhetnek, sőt még messzebb, ha kezelés nélkül hagyják. De valójában a szexi kis aliganyag a fertőzések melegágya lenne?

 

Tény:

A nőgyógyász szakemberek jelentős része elismeri, hogy a tanga viselése önmagában nem okoz problémát, egészséges, panaszmentes nőknél nem fokozza a hüvelyi, illetve a húgyúti fertőzések esélyét. Vagyis ha nem vagy hajlamos a fertőzésekre, akkor nyugodt szívvel ragaszkodj kedvencedhez. Amennyiben azonban hajlamos vagy a húgyúti- vagy gombás fertőzésekre, esetleg úgy érzed, hogy irritál ez a fazon, akkor ne kísérletezz: cseréld le egy kényelmesebb darabra a tangát, illetve korlátozd a viselését azokra az alkalmakra, amikor olyan nadrágot, szoknyát veszel fel, ami megkívánja a fehérnemű láthatatlanságát.Érv: Csak a pamut fehérnemű jó!

 

Hasonlóan egészségügyi indokokkal támogatják döntésüket a pamutanyag elkötelezett hívei, mint a tanga esetében. Vagyis minden, ami nem pamut, irritációt, kiütést, bepállás és fertőzést okoz. De tényleg így van?

Tény:

Egyet leszögezhetünk, az ismeretlen eredetű anyagokat bizony kezelhették olyan vegyszerekkel, amelyek a bőrrel érintkezve komoly egészségügyi problémákat okozhatnak. Éppen ezért szoktam javasolni, amikor fehérneműt választunk, akkor ragaszkodjunk ahhoz, hogy a gyártó garantálja a bőrbarát minőséget, hiszen a fehérneműnk pont azokkal a testrészeinkkel érintkezik, azokat hivatott megvédeni, amelyek a legérzékenyebbek, ahol a legfinomabb és legvédetlenebb a bőr.

Ugyanakkor elhamarkodott azt kijelenteni, hogy csak a pamutfehérnemű viselése az üdvös megoldás. Egy japán egyetemen például olyan kísérletet végeztek, amelyben a női csoport egyik fele pamut, a másik fele műszálas fehérneműt viselt megadott időtartamon keresztül. Az eredmény azt igazolta, hogy az anyag nem befolyásolja a nők egészségi állapotát, az egyetlen különbség az volt, hogy amikor a résztvevők túlzottan izzadtak, a pamut sokkal jobban felszívta az izzadtságot, mint a műszálas.


Érv: A hagyományos fazon ciki, és csak a nagymamák viselik

 

A tangapártiak örök kedvenc indoka a klasszikus fazonokkal szemben, megtoldva azzal, hogy még cikibb, amikor a farmernadrág alatt látszik a bugyibevágás. Utóbbi valóban vet fel esztétikai és stíluskérdéseket, ugyanakkor a két véglet között ott az aranyközépút.

Tény:

Ma már azok is választhatnak szexi fehérneműt, akik nem állhatják a tangát. A Lisca kínálatában is rengeteg olyan klasszikus szabású bugyi van, amelyek viselése nem ciki, még akkor sem, ha lekerül a szoknya vagy nadrág rólunk. A finom csipkecsodák és a lézervágott alsók pedig már a bevágásokon is finomítanak, feltéve ha a megfelelő méretet választjuk. Farmernadrág alá pedig bátran próbáljuk ki a boyshort típust, ami a popsink alatt végződik, és garantáltan nem vágja keresztbe a fenekünket. Szóval én bátran merem állítani: nem, a hagyományos fazon már egyáltalán nem ciki!

 

Derecskei Andi

LISCA MagyarországVissza